Rólunk

100 éves tapasztalatunkat kínáljuk

Kik vagyunk?

Mindannyian senior fejlesztők vagyunk, jellemzően nagyvállalati környezetből érkezünk. 10 – 15 éve lettünk szabadúszók, vállalkozók.

A cég, ami a projektet összefogja 2005 óta folyamatosan működik. 20 éves szakmai tapasztalattal a hátunk mögött mindenki specializálta magát a webfejlesztés fő területeire, nincsenek „mindenesek” nálunk. Annyira bonyolult és szerteágazó a webes jelenlét, hogy nem tudunk (és nem is hiszünk benne) polihisztorok lenni.

Ennek megfelelően különböző szakterületekre specializáltuk magunkat, hasonlóan az orvosokhoz. Nálunk is van általános feladatkör, amit el tudunk látni, de a feladat mentén már speciális tudásra van szükség, így itt szétválnak kompetenciák. Mindenki a saját kompetenciájában a legerősebb, naprakész tudással és gyakorlattal rendelkezik. A webes jelenlét folyamatos tanulást igényel, hiszen folyamatosan változik, fejlődik a környezet.

Gondolj csak vissza a 2000-es évek elejére, vagy a „kütyü” robbanásra. Szerencsére vállalati és egyéni szellemiségünk is a folyamatos fejlődés, innováció igénye mentén alakul, így ez számunkra élmény, nem kényszerű feladat. Szívesen fedezzük fel az új technológiákat és építjük be ügyfeleink nagy örömére (és hasznára) a kivitelezendő projekt folyamán.

0 +
Ügyfél
0 +
Projekt

100 év tapasztalat

Csapatunk 5-7 főből áll, kompetenciák mentén szervezve egy adott feladatra, hogy a leghatékonyabb és legprofesszionálisabb munkát tudjuk végezni, ügyfeleink megelégedésére.

Csapatunknak összeadva több mint 100 év valós szakmai tapasztalata van, a piac szinte minden szegmenséből.

A teljesség igénye nélkül fejlesztettünk már térképes keresőket, szállásfoglaló oldalakat, ingatlan nyilvántartó, munkaidő-nyilvántartó, számlázó, vállalatirányító rendszereket, webshopokat.
Sőt még videós felnőtt tartalmú oldalt is. Implementáltunk számtalan fizetési, banki, raktárkezelő, logisztikai, értékesítést elősegítő megoldást.

Kompetenciák

Ha nincsenek mindenesek...

… akkor hogyan alakulnak a szerepkörök, kompetenciák?

A csapatmunka ...

Alapvetően csapatban dolgozunk, polihisztorok hiányában. 🙂 Ezért és a professzionális munkavégzés miatt verziókezelő (GIT) rendszert használunk. Így egy-egy fejlesztő a saját gépén tud dolgozni és csak a kész, általa első körben tesztelt kódot küldi be felkommentezve a közös kódtárba. Ha lehetőségünk van, akkor a Laravel nevű keretrendszer segítségével építjük fel az alkalmazást, támaszkodva a keretrendszer erejére. Ez teljes mértékben objektum orientált programozást (OOP) tesz lehetővé és ír is elő. Fejlett ORM (adatbázis kezelés) rendszerrel rendelkezik és az általunk amúgy is preferált MVC (model-view-controller) kódot lehet vele készíteni.

... és annak eszközei

Az MVC megközelítés nagyon fontos, ez teszi lehetővé a különböző kompetenciák hatékony szétválasztását és együttműködését.

A megfelelő kommentezést mind kód szinten, mind funkció, beküldés közben kiemelt hangsúllyal kezeljük. A kommentezési módszerből fakadóan folyamatos, naprakész fejlesztői dokumentációval rendelkezünk, amit át is adunk a projekthez a forráskód mellett. Ez a menet közbeni helyettesítéseket, új ember bevonását is megkönnyíti a projektbe. Sőt hisszük, hogy a megfelelő minőségű és mennyiségű kommentezés hiányában igazából majdnem, hogy lehetetlen a helyettesítés, fejlesztői csapat bővítése.

Tapasztalataink szerint nagyon sok (nem csak magyar) fejlesztői csapat csúszik el, vérzik el ezen a ponton, veszélybe sodorva az egész projekt kivitelezését. Lehetetlenné téve az elkészült alkalmazás gazdaságos üzemeltetését, továbbfejlesztéstét. Ezért nekünk ez hitvallásunk, sarokpontként tekintünk a feladat ezen részére.

A fejlesztés során agilis fejlesztési módot alkalmazunk, sprintekben, mérföldkövekben vitelezzük ki a pojekteket. Ehhez is professzionális eszközöket használunk, ilyen a Bitbucket, a Trello és hibajegy rendszer az ügyfelek felé.

A csapatot még egy projektvezető szereplő is gazdagítja. Az ő feladata a fejlesztői csapat és a megrendelő (megrendelői csapat) kommunikációjának hatékony menedzselése. Az ő segítségével kerüljük el a nem kívánt eseményeket, mint a követhetetlen kör e-maileket, külön megbeszélések stb. Volt rá 10 évünk, hogy alaposan kitapasztaljuk és megértsük ennek a szerepkörnek a létjogosultságát, fontosságát.